Bijwonen

De zittingen in de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Voor nabestaanden, belangstellenden en pers zijn er de volgende mogelijkheden om in het JCS aanwezig te zijn.

Nabestaanden

Bent u een nabestaande, dan volgt er voor u een aparte procedure voor het eventueel bijwonen van de zitting. De zittingszaal is niet groot genoeg om plaats te bieden aan alle nabestaanden. Er wordt gekeken naar een manier om tot een juiste verdeling van de plaatsen in de zittingszaal te komen. Wilt u uw spreekrecht uitoefenen op een voor u daarvoor uitgekozen moment, dan is er uiteraard plaats voor u in de zittingzaal.

Lees meer

Belangstellenden

Bent u een belangstellende, dan is er de mogelijkheid om in het Justitieel Complex Schiphol in een ruimte met andere belangstellenden te kijken naar een groot scherm waarop de zitting te zien is.

Lees meer

Pers

De zittingszaal biedt beperkt plaats voor vertegenwoordigers van de media, er is onvoldoende ruimte voor alle belangstellende journalisten. Daarom zorgt de rechtbank Den Haag zelf voor een dusdanige registratie van de zitting dat het voor u als journalist zo veel als mogelijk lijkt alsof u zelf in de zittingszaal zit. Deze beeldregistratie kunt u bekijken in het perscentrum.

Lees meer

Over het Justitieel Complex Schiphol (JCS)

Het Justitieel Complex Schiphol (JCS) is een gebouwencomplex in Badhoevedorp waarvan verschillende rechterlijke organisaties gebruik maken.

Lees meer

Veelgestelde vragen

De rechtbank Den Haag beantwoordt de vragen die belangstellenden, nabestaanden en pers het meest stellen over het bijwonen van zittingen in de rechtszaak MH17 en andere onderwerpen zoals het proces, de verdachten en spreekrecht van nabestaanden.

Bekijk de veelgestelde vragen