Bijwonen I Rechtszaak MH17 I Rechtbank Den Haag

Bijwonen

De zittingen in de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Voor nabestaanden, belangstellenden en pers zijn er de volgende mogelijkheden om in het JCS aanwezig te zijn.

Nabestaanden

Bent u een nabestaande, dan kunt u de zitting(en) volgen via de livestream. Ook is er voor u een aparte procedure voor het eventueel bijwonen van de zitting. De aanmeldprocedure wordt met u gedeeld via de voor u gebruikelijke communicatiekanalen.

Lees meer

Belangstellenden

Zittingszaal D in het JCS is de zittingszaal waar de rechtbank deze strafzaak behandelt. Deze zaal biedt plaats aan alle partijen die een vaste rol hebben in het strafproces, maar is niet groot genoeg om aan alle belangstellenden en media een plek te bieden.

Lees meer

Pers

Het proces is voor iedereen te volgen via de livestream en de beelden worden via de bestaande procedure aangeboden. Het huidige coronavirus en de bijbehorende RIVM- en Rechtspraakrichtlijnen vragen om aanpassingen. Concreet betekent het dat een beperkt aantal mensen de zitting(en) kan bijwonen. Bij interviews dient u rekening te houden met een minimale afstand van 1,5 meter.

 

Lees meer

Over het Justitieel Complex Schiphol (JCS)

Het Justitieel Complex Schiphol (JCS) is een gebouwencomplex in Badhoevedorp waarvan verschillende rechterlijke organisaties gebruik maken.

Lees meer

Veelgestelde vragen

De rechtbank Den Haag beantwoordt de vragen die belangstellenden, nabestaanden en pers het meest stellen over het bijwonen van zittingen in de rechtszaak MH17 en andere onderwerpen zoals het proces, de verdachten en spreekrecht van nabestaanden.

Bekijk de veelgestelde vragen