Bijwonen

De zittingen in de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Voor nabestaanden, belangstellenden en pers zijn er de volgende mogelijkheden om in het JCS aanwezig te zijn.

Nabestaanden

                         

Bent u een nabestaande, dan kunt u de zitting(en) volgen via de livestream. Ook is er voor u een aparte procedure voor het eventueel bijwonen van de zitting. De aanmeldprocedure wordt met u gedeeld via de voor u gebruikelijke communicatiekanalen.

Lees meer

Belangstellenden

                         

Zittingszaal D in het JCS is de zittingszaal waar de rechtbank deze strafzaak behandelt. Deze zaal biedt plaats aan alle partijen die een vaste rol hebben in het strafproces, maar is niet groot genoeg om aan alle belangstellenden en media een plek te bieden.

Lees meer

Pers

                         

De zittingen van de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Als journalist is het mogelijk accreditatie aan te vragen om aanwezig te zijn. Daarnaast kunnen alle zittingen via onze livestream gevolgd worden. Deze beelden zijn ook beschikbaar om uit te zenden.

Lees meer

Over het Justitieel Complex Schiphol (JCS)

                         

Het Justitieel Complex Schiphol (JCS) is een gebouwencomplex in Badhoevedorp waarvan verschillende rechterlijke organisaties gebruik maken.

Lees meer

Huisregels Justitieel Complex Schiphol

                         

Een gerechtsgebouw is een overheidsgebouw waarin verschillende functies verenigd zijn. Enerzijds is het een kantoorgebouw waarin medewerkers van de Rechtbank en andere diensten hun werkplek hebben, anderzijds is het een gerechtsgebouw waar rechtszittingen worden gehouden.

Lees meer