Gereserveerde zittingsdagen blok 13

Zittingsblok 13 in het strafproces MH17 in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) bestaat uit maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2022 en woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 juni 2022. 

Op maandag 16 mei zal eerst het RBT het woord krijgen om te reageren op het punt van de vorderingen tot schadevergoeding. Aansluitend is het de beurt aan het OM voor de repliek. Voor de reactie van het RBT en de repliek van het OM zijn drie dagen beschikbaar.

Op woensdag 8 juni 2022 krijgt de verdediging de gelegenheid te reageren voor de dupliek. Hier zijn ook drie dagen voor beschikbaar.

Het is nog niet duidelijk of alle dagen worden gebruikt. Zittingsdagen kunnen door omstandigheden worden ingekort, verplaatst, aangehouden of zelfs worden afgelast.

Accreditatie

Zittingszaal D in het JCS is de zittingszaal waar de rechtbank deze strafzaak behandelt. Deze zaal biedt plaats aan alle partijen die een vaste rol hebben in het strafproces, maar is niet groot genoeg om aan alle belangstellenden en media een plek te bieden. Als u naar JCS komt, neemt u tijdens de zitting plaats in een aparte zaal die voor belangstellenden is ingericht. U kunt hier via een liveverbinding zien en horen wat er gebeurt in zittingszaal D.

Aanmelden

Mocht u voor een plaats in aanmerking willen komen dan kunt u vanaf maandag 25 april 2022 accreditatie aanvragen door een mail te sturen naar registration.courtmh17@rechtspraak.nl. Zonder uw aanmelding bent u niet geaccrediteerd en kunt u de strafzaak niet bijwonen.