Op 6 september 2021 wordt de strafzaak MH17 voortgezet.
Het coronavirus en de bijbehorende landelijke richtlijnen vragen om aanpassingen voor het bijwonen van de zitting(en). Concreet betekent het dat minder mensen de zitting(en) kunnen bijwonen en de RIVM- en Rechtspraakrichtlijnen van toepassing zijn. Het is verplicht om een mondkapje te dragen en iedereen dient anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Mensen met lichte verkoudheidsklachten of koorts krijgen geen toegang tot het JCS. Uiteraard is het proces voor iedereen te volgen via de livestream. Indien de coronamaatregelen door de overheid en de Rechtspraak verder worden aangescherpt en dit gevolgen heeft voor uw inschrijving, wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Gereserveerde zittingsdagen blok 9

Zittingsblok 9 bestaat uit maandag 6 september 2021 t/m 24 september 2021. Vanaf maandag 16 augustus 2021 kunt u zich weer aanmelden via het registratiesysteem. Zittingsdagen kunnen door omstandigheden worden ingekort, verplaatst, aangehouden of zelfs worden afgelast.

Gereserveerde zittingsdagen 2021

Accreditatie

Zittingszaal D in het JCS is de zittingszaal waar de rechtbank deze strafzaak behandelt. Deze zaal biedt plaats aan alle partijen die een vaste rol hebben in het strafproces, maar is niet groot genoeg om aan alle belangstellenden en media een plek te bieden.
Als u naar JCS komt, neemt u tijdens de zitting plaats in een aparte zaal die exclusief voor belangstellenden is ingericht. U kunt hier via een liveverbinding zien en horen wat er gebeurt in zittingszaal D.

Aanmelden

Mocht u voor een plaats in aanmerking willen komen dan kunt u accreditatie aanvragen via de onderstaande button 'Aanmelden". Zonder uw aanmelding bent u niet geaccrediteerd en kunt u de strafzaak niet bijwonen.

Aanmelden