Uitspraak

Op donderdag 17 november 2022 om 13:30 uur staat de uitspraak gepland in de strafzaak MH17 in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) te Badhoevedorp.

Zaal D

Mocht u voor een plaats in zittingszaal D in aanmerking willen komen, dan kunt u tot uiterlijk maandag 7 november 2022 accreditatie aanvragen door een e-mail te sturen naar registration.courtmh17@rechtspraak.nl.

Het aantal plaatsen in de zittingszaal zal zeer beperkt zijn (circa tien plaatsen). Als de vraag naar een plaats in de zittingszaal groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, kunt u de zitting niet in de rechtbank van het Justitieel Complex Schiphol bijwonen. Naast de rechtbank zal een tijdelijke perscentrum worden gerealiseerd waar u de zitting kunt volgen en de beschikking heeft over een werkplek. Wilt u toegang tot het perscentrum, dan vragen wij u om u voor het perscentrum te accrediteren.

Accrediteren perscentrum

In het naastgelegen perscentrum kunt u via een liveverbinding zien en horen wat er gebeurt in zittingszaal D. Indien u de zitting in het perscentrum wilt bijwonen, kunt u zich via het accreditatiesysteem registreren tot uiterlijk maandag 7 november 2022. Onder het tabblad ‘zittingsdagen’ kunt u de zittingsdag 17 november 2022 selecteren en aanmelden.

Het accreditatiesysteem

Heeft u nog geen account voor het accreditatiesysteem, stuur dan een e-mail naar registration.courtmh17@rechtspraak.nl. In dezelfde mail kunt u indien gewenst, namens uw organisatie, accreditatie voor meer collega’s aanvragen.

Belangrijk

U wordt verzocht zich alleen aan te melden via het accreditatiesysteem wanneer u daadwerkelijk voornemens bent om de uitspraak bij te wonen. Bij twijfel verzoeken wij u contact op te nemen met accreditatiemedewerkers via het mailadres registration.courtmh17@rechtspraak.nl.

Toewijzing zaal D & perscentrum

De volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen is niet bepalend voor de toewijzing. Uiterlijk donderdag 10 november 2022 ontvangt u bericht of u de zitting in zaal D van het JCS of het perscentrum kunt bijwonen. Uw accreditatie is persoonsgebonden. Dat betekent dat u uw accreditatie niet kunt overdragen. De voertaal tijdens de uitspraak is Nederlands en wordt vertaald naar het Engels en het Russisch.