Op 25 november 2020 wordt de strafzaak MH17 voortgezet. Het coronavirus en de bijbehorende landelijke richtlijnen vragen om aanpassingen voor het bijwonen van de zitting(en). Concreet betekent het dat minder mensen de zitting(en) kunnen bijwonen en de RIVM- en Rechtspraakrichtlijnen van toepassing zijn. Iedereen dient anderhalve meter afstand van elkaar te houden en mensen met lichte verkoudheidsklachten of koorts krijgen geen toegang tot het JCS en/of het perscentrum. Uiteraard is het proces voor iedereen te volgen via de livestream.

Zaal D

Mocht u voor een plaats in zittingszaal D in aanmerking willen komen op woensdag 25 november 2020 dan kunt u tot uiterlijk vrijdag 20 november 2020 accreditatie aanvragen door een e-mail te sturen naar registration.courtmh17@rechtspraak.nl. Als de vraag naar een plaats in de zittingszaal groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, bestaat de kans dat u de zitting niet in zaal D kunt bijwonen.

Toewijzing zaal D

De volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen is niet bepalend voor de toewijzing. Uiterlijk maandag 23 november 2020 ontvangt u bericht of u de zitting in het JCS kunt bijwonen. Uw accreditatie is persoonsgebonden. Dat betekent dat u uw accreditatie niet kunt overdragen. De voertaal tijdens de rechtszaak is Nederlands en alle informatie wordt vertaald naar het Engels.

Perscentrum

Het perscentrum is woensdag 25 november 2020 gesloten.

Actueel

Bekijk de pagina Actueel voor nieuwsberichten.

Zittingsdagen

De planning van zittingsdagen vindt u bij 'over de rechtszaak'.

Contact

Neem voor vragen contact op met de rechtbank Den Haag, afdeling communicatie MH17, telefoonnummer 088 361 17 11 of 06 52 83 05 31

e-mail mh17@rechtspraak.nl of neem rechtstreeks contact op met een van de persvoorlichters: T 06 52 83 05 31 (ook via WhatsApp).

Heeft u vragen over het accreditatieproces, dan kunt u contact opnemen met het team communicatie van MH17 via het e-mailadres registration.courtmh17@rechtspraak.nl.