Pers

De zittingen van de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Als journalist is het mogelijk om het in JCS aanwezig te zijn in het perscentrum en in de zittingszaal. De pers kan tevens de rechtszaak volgen via de livestream die op zittingsdagen op deze website te vinden is. Het beeldmateriaal is vrij van rechten.

Perscentrum

Het perscentrum biedt plaats aan 500 personen en er zijn 300 werkplekken. Bezoekers van het perscentrum kunnen via 12 schermen live de zitting volgen. Het perscentrum is in elk geval gesloten tot 6 april 2020.

Alles over het perscentrum

Route naar JCS en het perscentrum

Pers is welkom met eigen vervoer, maar de parkeerplaatsen zijn beperkt. Voor SNG wagens is ruimte voor het complex in de perszone. Bekijk de routebeschrijving naar het Justitieel Complex Schiphol.

Routebeschrijving naar JCS

Contact met de afdeling communicatie

In het perscentrum is een balie voor assistentie. Hier kunt u ook aanvragen voor interviews doen. Buiten zittingsdagen kunt u voor persvragen contact opnemen met de rechtbank Den Haag, afdeling communicatie MH17, telefoonnummer 0883611711.

Voor vragen over beelden uit zittingszaal voor uitzendingsdoeleinden, kunt u contact opnemen met NEP.

Naar contact

Persrichtlijn

Rechtszaken in Nederland zijn – in beginsel – openbaar. Journalisten mogen hierbij aanwezig zijn en hun werk doen. Hiervoor is een landelijke richtlijn opgesteld, de persrichtlijn 2013. In het MH17-proces geldt deze persrichtlijn ook. Rechtbank Den Haag kan echter afwijken van de persrichtlijn en aanvullende afspraken maken.

Open de persrichtlijn (PDF)