De zittingen van de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Als journalist is het mogelijk om het in JCS aanwezig te zijn in het perscentrum en in de zittingszaal.

Toegang tot het perscentrum en de rechtszaal voor leden van de media is uitsluitend via accreditatie.

Perscentrum

Het perscentrum biedt plaats aan 500 personen en er zijn 300 werkplekken. In het perscentrum kan naar een registratie van de zitting gekeken worden. Op grote schermen worden de beelden getoond van de zes camera’s die opgehangen zijn in de zittingszaal.

Het perscentrum is geopend van 7:00 tot 22:00 uur. Koffie, thee en water zijn gratis verkrijgbaar. Bij de catering zijn broodjes, salades en warme maaltijden te koop.

Bekijk onze video over JCS en het perscentrum

Lees de huisregels van het perscentrum

Persrichtlijn MH17-proces

Rechtszaken in Nederland zijn – in beginsel – openbaar. Journalisten mogen hierbij aanwezig zijn en hun werk doen. Hiervoor is een landelijke richtlijn opgesteld, de persrichtlijn 2013. In het MH17-proces geldt deze persrichtlijn ook. Rechtbank Den Haag kan echter afwijken van de persrichtlijn en aanvullende afspraken maken.

Persberichten

Voorafgaand en tijdens de zittingsperiode publiceren wij pers- en nieuwsberichten op onze pagina Actueel.

Volgen van de beelden uit de rechtszaal

De zittingen zijn voor iedereen in binnen- en buitenland te volgen via de livestream op deze website in het Nederlands en Engels. De livestream vertoont beelden van meerdere camera’s in de zittingszaal.

Bekijk onze video over het volgen van beelden uit de rechtszaal.

Route naar Justitieel Complex Schiphol (JCS)

Pers is welkom met eigen vervoer, maar de parkeerplaatsen zijn beperkt. Voor SNG wagens is ruimte voor het complex in de perszone.
Bekijk de routebeschrijving naar het Justitieel Complex Schiphol.

Contact met afdeling communicatie

In het perscentrum is een balie voor assistentie. Hier kunt u ook aanvragen voor interviews doen.
Voorafgaand kunt u voor persvragen contact opnemen met de rechtbank Den Haag, afdeling communicatie MH17, telefoonnummer 0883611711.