Gezien de huidige coronamaatregelen en de grote belangstelling, stellen wij een poolregeling voor fotografen in. Deze poolregeling wordt verzorgd door de persbureaus Reuters, Associated Press (AP) en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Verkrijgen foto's

De rechtbank Den Haag stelt één foto gratis ter beschikking voor alle binnen- en buitenlandse media. Media die hiervan gebruik willen maken, kunnen mailen naar infoMH17@rechtspraak.nl. Media kunnen ook foto’s afnemen van de pool. Voor het afnemen van de pool foto’s kunt u de beeldbanken van de persbureaus raadplegen.

Portretrechten

Portretrechten en/of auteursrechten op werken die op de foto zijn afgebeeld (logo's / merken, architectuur, kunst  etc) zijn niet door ANP geregeld (tenzij dit duidelijk bij de foto vermeld staat). De eindgebruiker is volledig verantwoordelijk voor het verkrijgen van eventueel noodzakelijke toestemming van geportretteerde(n) en/of andere rechthebbende(n). De algemene voorwaarden ANP Foto zijn van toepassing en staan vermeld op de website www.anpfoto.nl. De bronvermelding is verplicht.