Over de rechtszaak MH17

Nederland, Maleisië, Australië, België en Oekraïne doen internationaal opsporingsonderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig met vluchtnummer MH17 en naar de verdachten. Het onderzoek heeft ertoe geleid dat het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) op 19 juni 2019 heeft besloten de verdachten te vervolgen.

Tijdlijn rechtszaak MH17

Wat is er gebeurd vanaf het moment dat vlucht MH17 neerstortte tot aan de start van de rechtszaak en wat gebeurt er vanaf dat moment? De tijdlijn geeft stapsgewijs het verloop van de rechtszaak MH17 weer.

Lees meer

Nederlands rechtssysteem

De rechtszaak MH17 is een strafzaak die plaatsvindt in Nederland volgens Nederlands procesrecht. In een Nederlands strafproces zijn de rollen verdeeld over rechters, Openbaar Ministerie, verdachten en hun advocaten, en eventueel slachtoffers/nabestaanden en hun advocaten, getuigen en deskundigen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

De rechtbank Den Haag beantwoordt de vragen die belangstellenden, nabestaanden en pers het meest stellen over de rechtszaak MH17. De onderwerpen zijn onder meer het proces, de verdachten, spreekrecht van nabestaanden, en het volgen en bijwonen van zittingen.

Lees meer