Vervolging verdachten | Rechtszaak MH17 | Rechtbank Den Haag

Over de rechtszaak MH17

Nederland, Maleisië, Australië, België en Oekraïne doen internationaal opsporingsonderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig met vluchtnummer MH17 en naar de verdachten. Het onderzoek heeft ertoe geleid dat het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) op 19 juni 2019 heeft besloten de verdachten te vervolgen.

Overzicht zittingsdagen en terugkijken livestreambeelden 2022

De rechtbank Den Haag heeft voor 2022 zittingsdagen gereserveerd in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) gereserveerd voor de rechtszaak MH17.

Lees meer

Overzicht zittingsdagen en terugkijken livestreambeelden 2021

De rechtbank Den Haag heeft voor 2021 zittingsdagen gereserveerd in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) gereserveerd voor de rechtszaak MH17.

In het overzicht zittingsdagen staan tevens de links naar de samenvatting van de dag (resume) en de livestreambeelden.

Lees meer

Overzicht zittingsdagen & terugkijken livestream 2020

Een overzicht van de gehouden zittingsdagen in 2020 met links naar de samenvatting van de dag (resume) en de livestreambeelden.

Lees meer

Nederlands rechtssysteem

De rechtszaak MH17 is een strafzaak die plaatsvindt in Nederland volgens Nederlands procesrecht. In een Nederlands strafproces zijn de rollen verdeeld over rechters, Openbaar Ministerie, verdachten en hun advocaten, en eventueel slachtoffers/nabestaanden en hun advocaten, getuigen en deskundigen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

De rechtbank Den Haag beantwoordt de vragen die belangstellenden, nabestaanden en pers het meest stellen over de rechtszaak MH17. De onderwerpen zijn onder meer het proces, de verdachten, spreekrecht van nabestaanden, en het volgen en bijwonen van zittingen.

Lees meer