Op deze site staat een bericht met een link naar een eerder geplaatst videofilmpje met een uitleg over de eerste dagen van het MH17-proces.

Omdat deze zitting een inventariserend karakter heeft is het moeilijk te voorspellen hoe lang deze zitting zal duren en op welke van de gereserveerde dagen er daadwerkelijk zitting zal zijn. Dat hangt namelijk af van wie er zullen zijn, hoe ver zij zijn met hun voorbereiding en of er (al) verweren of onderzoekswensen zijn. Ook zou het kunnen dat de zitting voor een aantal dagen door de rechtbank wordt onderbroken, zodat een reactie op een eventueel verzoek of verweer kan worden voorbereid. Dit zou betekenen dat niet alle gereserveerde zittingsdagen worden gebruikt. Het feit dat een accreditatie is verleend voor een bepaalde dag betekent dus niet dat er ook daadwerkelijk op die dag zitting zal zijn.

De rechtbank Den Haag heeft onder meer in de periode 9 t/m 13 maart en 23 t/m 27 maart 2020 zittingsruimte gereserveerd in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) voor de strafzaak MH17. De rechtbank Den Haag heeft deze en andere periodes gereserveerd om er zeker van te zijn dat ruimte beschikbaar is voor zittingsdagen in de rechtszaak MH17. Het JCS is namelijk een locatie waar ook andere rechtbanken rechtszaken behandelen.

Houdt deze website en twitter @CourtMH17 in de gaten voor actuele informatie over de strafzaak. Via deze site worden vanaf 9 maart 2020 ook de livestreambeelden van de zitting(en) aangeboden.