Pers

De zittingen van de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Als journalist is het mogelijk accreditatie aan te vragen om aanwezig te zijn in een videozaal of de zittingszaal. Daarnaast kunnen alle zittingen via onze livestream gevolgd worden. Deze beelden zijn ook beschikbaar om uit te zenden.

Route naar JCS en het perscentrum

Pers is welkom met eigen vervoer, maar de parkeerplaatsen zijn beperkt. Voor SNG wagens is ruimte voor het complex in de perszone. Bekijk de routebeschrijving naar het Justitieel Complex Schiphol.

Routebeschrijving naar JCS

Communicatie | persvoorlichting

Interview met persrechter

Mocht u tijdens of na afloop van de zitting een interview wensen met een van de persrechters dan kunt u hiervoor ook een verzoek indienen bij de informatie balie in het perscentrum, via een WhatsApp-bericht of bellen naar het telefoonnummer 06 – 528 305 31 of via het e-mailadres mh17@rechtspraak.nl. Interviews worden gegeven voor de hoofdingang van het JCS, in het perscentrum of via Skype. Bij interviews dient u rekening houden met een minimale afstand van 1,5 meter.

Resumé van de dag

Aan het eind van iedere zittingsdag wordt een resumé van de dag op deze webste gepubliceerd.

Persvoorlichting

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:
Rechtbank Den Haag, afdeling communicatie MH17.
Telefoon: 088 – 361 17 11 of  06 – 528 30 531 (ook bereikbaar via WhatsApp)
E-mail: mh17@rechtspraak.nl

Poolregeling fotografen

Gezien de huidige coronamaatregelen en de grote belangstelling, stellen wij een poolregeling voor fotografen in. Deze poolregeling wordt verzorgd door de persbureaus Reuters, Associated Press (AP) en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Meer over de poolregeling

Onze beelden uitzenden

Beelden uit de zittingszaal zijn geschikt voor uitzendingsdoeleinden, voor vragen kunt u contact opnemen met onze broadcasting leverancier NEP.

NEP Live Center Hilversum – Nederland
Telefoon (op werkdagen van 08:00 – 18:00 uur): 035 – 760 08 34
Telefoon (buiten kantoortijden): 06 – 46 24 26 64
E-mail: planning.livecenter@nepgroup.com

Persrichtlijn

Rechtszaken in Nederland zijn – in beginsel – openbaar. Journalisten mogen hierbij aanwezig zijn en hun werk doen. Hiervoor is een landelijke richtlijn opgesteld, de persrichtlijn 2013. In het MH17-proces geldt deze persrichtlijn ook. Rechtbank Den Haag kan echter afwijken van de persrichtlijn en aanvullende afspraken maken.

Open de persrichtlijn (PDF)