De zittingen van de rechtszaak MH17 vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Als journalist is het mogelijk accreditatie aan te vragen om aanwezig te zijn. Daarnaast kunnen alle zittingen via onze livestream gevolgd worden. Deze beelden zijn ook beschikbaar om uit te zenden.

Uitspraak

Op donderdag 17 november 2022 om 13:30 uur staat de uitspraak gepland in de strafzaak MH17 in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) te Badhoevedorp.

Zaal D

Mocht u voor een plaats in zittingszaal D in aanmerking willen komen, dan kunt u tot uiterlijk maandag 7 november 2022 accreditatie aanvragen door een e-mail te sturen naar registration.courtmh17@rechtspraak.nl.

Het aantal plaatsen in de zittingszaal zal zeer beperkt zijn (circa tien plaatsen). Als de vraag naar een plaats in de zittingszaal groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, kunt u de zitting niet in de rechtbank van het Justitieel Complex Schiphol bijwonen. Naast de rechtbank zal een tijdelijke perscentrum worden gerealiseerd waar u de zitting kunt volgen en de beschikking heeft over een werkplek. Wilt u toegang tot het perscentrum, dan vragen wij u om u voor het perscentrum te accrediteren.

Accrediteren perscentrum

In het naastgelegen perscentrum kunt u via een liveverbinding zien en horen wat er gebeurt in zittingszaal D. Indien u de zitting in het perscentrum wilt bijwonen, kunt u zich via het accreditatiesysteem registreren tot uiterlijk maandag 7 november 2022. Onder het tabblad ‘zittingsdagen’ kunt u de zittingsdag 17 november 2022 selecteren en aanmelden.

Het accreditatiesysteem

Heeft u nog geen account voor het accreditatiesysteem, stuur dan een e-mail naar registration.courtmh17@rechtspraak.nl. In dezelfde mail kunt u indien gewenst, namens uw organisatie, accreditatie voor meer collega’s aanvragen.

Belangrijk

U wordt verzocht zich alleen aan te melden via het accreditatiesysteem wanneer u daadwerkelijk voornemens bent om de uitspraak bij te wonen. Bij twijfel verzoeken wij u contact op te nemen met accreditatiemedewerkers via het mailadres registration.courtmh17@rechtspraak.nl.

Toewijzing zaal D & perscentrum

De volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen is niet bepalend voor de toewijzing. Uiterlijk donderdag 10 november 2022 ontvangt u bericht of u de zitting in zaal D van het JCS of het perscentrum kunt bijwonen. Uw accreditatie is persoonsgebonden. Dat betekent dat u uw accreditatie niet kunt overdragen. De voertaal tijdens de uitspraak is Nederlands en wordt vertaald naar het Engels en het Russisch.