Zittingszaal D in het JCS is de zittingszaal waar de rechtbank deze strafzaak behandelt. Deze zaal biedt plaats aan alle partijen die een vaste rol hebben in het strafproces, maar is niet groot genoeg om aan alle belangstellenden en media een plek te bieden.

Op donderdag 17 november 2022 om 13:30 uur staat de uitspraak gepland in de strafzaak MH17 in het Justitieel Complex Schiphol (JCS) te Badhoevedorp.

Uitspraak bijwonen op JCS

Zittingszaal D in het JCS is de zittingszaal waar de rechtbank deze strafzaak behandelt. Deze zaal biedt plaats aan alle partijen die een vaste rol hebben in het strafproces, maar is niet groot genoeg om aan alle bezoekers een plek te bieden. Als u naar het JCS komt, neemt u plaats in een van de aangesloten zittingszalen. U kunt hier via een liveverbinding zien en horen wat er gebeurt in zittingszaal D. 

Aanmelden

Als u bij de uitspraak in het MH17 strafproces aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit is mogelijk tot en met zondag 16 oktober 2022. Gebruik hiervoor de onderstaande button. Zonder uw aanmelding bent u niet geaccrediteerd en kunt u de uitspraak niet bijwonen. De voertaal tijdens de uitspraak is Nederlands en wordt vertaald naar het Engels en het Russisch.

Bevestiging

Als u bent geaccrediteerd voor het bijwonen van de uitspraak, krijgt u daarover uiterlijk donderdag 3 november 2022 bericht. De volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen is niet bepalend voor de toewijzing.  Uw accreditatie is persoonsgebonden. Dat betekent dat u uw accreditatie niet kunt overdragen aan iemand anders. Mocht hij/zij ook bij de uitspraak aanwezig willen zijn, moet hij/zij zich ook via de onderstaande button aanmelden.

Meer informatie

Houdt u het Twitteraccount @CourtMH17 in de gaten voor actuele informatie over de strafzaak. Via onze website en via een rechtstreekse link wordt ook de livestream van de zitting(en) aangeboden.

AANMELDEN