Volgens planning wordt op maandag 31 augustus aanstaande de strafzaak MH17 voortgezet. Het coronavirus en de bijbehorende landelijke richtlijnen vragen om aanpassingen voor het bijwonen van de zitting(en). Concreet betekent het dat minder mensen de zitting(en) kunnen bijwonen en de RIVM- en Rechtspraakrichtlijnen van toepassing zijn. Iedereen dient anderhalve meter afstand van elkaar te houden en mensen met lichte verkoudheidsklachten of koorts krijgen geen toegang tot het JCS en/of het perscentrum. Uiteraard is het proces voor iedereen te volgen via de livestream.

Gereserveerde zittingsdagen najaar 2020

De gereserveerde zittingsdagen in het najaar 2020 zijn opgedeeld in drie blokken van twee weken:
Blok 3A – maandag 31 augustus t/m vrijdag 11 september;
Blok 3B – maandag 28 september t/m vrijdag 9 oktober;
Blok 3C – maandag 2 november t/m vrijdag 13 november.
Het is nog niet duidelijk of alle gereserveerde dagen worden gebruikt. Zittingsdagen kunnen door omstandigheden worden ingekort, verplaatst, aangehouden of zelfs worden afgelast.

Accreditatie

Als u bij de behandeling van de strafzaak aanwezig wilt zijn, dient u zich aan te melden. U kunt zich aanmelden voor meerdere zittingsdagen. De accreditatie hiervoor verloopt in opeenvolgende fases. Er wordt gestart met de accreditatie voor blok 3A. Na deze zittingsdagen starten we met de accreditatie voor blok 3B, en daarna voor blok 3C.

Meer informatie bijwonen nabestaanden

Meer informatie bijwonen belangstellenden

Meer informatie bijwonen pers